Fysiotherapie

sportfysiotherapie

 

Wanneer beginnen met fysiotherapie?
De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Heeft u lichamelijke klachten die u belemmeren in het dagelijks leven? Of wil u gaan starten met sporten maar is uw belastbaarheid niet optimaal? Dan kan fysiotherapie u mogelijk helpen om uw klachten te voorkomen, te verminderen of te verhelpen. Dit gebeurt door middel van een vraaggesprek, onderzoek, advies, oefeningen en/of hands-on behandelingen. Alles met als doel een blessurevrij leven te leiden en te behouden waardoor u kunt genieten van bewegen.

Met welke blessures kunt u bij Veramente terecht?
– lichamelijke klachten tijdens paardrijden
– rugklachten
– schouderklachten
– nekklachten
– knieklachten
– heupklachten
– enkelklachten
– ellenboogklachten
– polsklachten
– hoofdpijnklachten
– verminderde conditie
– vermoeidheid
– stress-gerelateerde klachten
– zwaarlijvigheid

Hoe werkt Veramente?
Praktijk Veramente biedt maatwerk, zodat u optimaal kunt bewegen op uw eigen niveau. Iedereen heeft het recht op bewegen en hierin plezier te ervaren! Dit gebeurt middels professionele fysiotherapeutische begeleiding.

De therapie is gericht op het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en richt de focus op de eigen verantwoordelijkheid in bewegen. Veramente geeft u richtlijnen om uw klacht zelf de baas te worden en samen te zoeken naar een blijvende oplossing in bewegen. Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van fysiotherapeutische oefeningen, het geven van advies en het vergroten van het inzicht in de klacht.  Waar nodig wordt een combinatie ingezet met hands-on therapie omdat Veramente gelooft in de balans tussen mobiliteit en stabiliteit van het menselijk lichaam.

De kerngedachte van Veramente is altijd te handelen in het belang van de cliënt. Mocht dit betekenen dat er andere disciplines ingezet moeten worden zoals een huisarts, osteopaat, chiropractor, podoloog, psycholoog, haptonoom, diëtist etc. dan wordt dit vastgesteld en in overleg met u besproken. Veramente beschikt over een brede kijk op uw klacht. Er wordt altijd gekeken naar de gehele mens.

De eerste afspraak
Om een afspraak te maken hoeft u niet eerst naar de huisarts. Bij klachten kunt u contact opnemen met Veramente en een afspraak inplannen. Tijdens de eerste afspraak wordt door middel van een vraaggesprek de juiste informatie verzameld zodat er een hypothese kan worden gesteld. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek waarbij de hypothese wordt getoetst. De resultaten hiervan worden met u besproken en in overleg wordt het behandelplan opgesteld.

-Voor de eerste afspraak wordt u gevraagd uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs mee te nemen voor het ophalen en controleren van uw verzekeringsgegevens.
-Het is aan te raden ondergoed te dragen waarin u zich prettig voelt.
-Mocht u opzien tegen het lichamelijk onderzoek, geef dit gerust aan. Er wordt met u meegedacht.

Het behandelplan
Het behandelplan wordt altijd in overleg met u opgesteld. Gemiddeld bestaat een traject uit 6 tot 10 behandelingen waarbij 1 behandeling een duur heeft van 30 minuten. De voortgang van het behandelplan wordt nauwlettend in de gaten gehouden; Veramente verwacht dat u binnen de eerste 4 behandelingen resultaat behaalt. Omdat Veramente gevestigd is binnen de sportschool Energysport, kan er een combinatie gemaakt worden met zelfstandig trainen en fysiotherapie. Hiermee wordt aangestuurd op het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid in bewegen. Mogelijk wordt u aan het einde van uw traject met een follow-up begeleid. Dit betekent dat u in overleg met Vera zelfstandig een periode traint en daarna weer fysiotherapeutische begeleiding krijgt om bijvoorbeeld uw trainingsschema aan te passen. De frequentie hiervan wordt in overleg met u besproken.

Tarieven
Veramente is aangesloten bij alle zorgverzekeraars:
CZ/ Dlta Lloyd/ OHRA/ DSW/ Menzis/ Anderzorg/ Multi zorg/ VGZ – Univé/ Zilveren kruis-Achmea/ Zorg en Zekerheid/ Friesland Verzekeringen.

  • Het aantal behandelingen dat door uw verzekeraar wordt vergoed is afhankelijk van uw zorgpolis.
  • Tot 18 jaar worden de eerste negen behandelingen vergoed door uw verzekering.
  • Particuliere tarieven zijn van toepassing als uw behandelingen niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Dit kan het geval zijn als u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten voor fysiotherapie of als uw limiet van uw aanvullende verzekering in dit kalenderjaar (1 januari – 31 december) al is bereikt.
  • Belangrijk is dat u bij een chronische aandoening (https://zorgvergoeding.com/page/86/chronische-lijst-van-aandoeningen/ ) rekening moet houden met het feit dat de eerste 20 behandelingen niet uit de basisverzekering worden vergoed.

Particuliere tarieven Fysiotherapie:
Intake en onderzoek na screening €45,00
Intake en onderzoek na verwijzing €45,00
Screening  €15,25
Zitting fysiotherapie €35,00
Zitting fysiotherapie aan huis €45,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €53,00
Rapportage van onderzoek na behandeling €25,00
Niet nagekomen afspraak €35,00
Een afspraak is niet nagekomen als er binnen 24 uur voor het begin van de afspraak wordt geannuleerd. De volledige kosten van een zitting worden dan in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden Praktijk Veramente